Mengenai VIC - Malaysian College

Gambaran Keseluruhan

Kolej Antarabangsa Victoria telah mengukuhkan kedudukannya sebagai institusi pendidikan utama sejak penubuhan pada tahun 1976. Kami memiliki fakulti yang sangat baik, kursus industri dan kurikulum yang berkaitan, semua berkhidmat untuk memberikan kebanggaan tempat dalam bidang pendidikan. Pelajar dan keperluan mereka sentiasa diutamakan di VIC dan ini adalah sebab mengapa begitu ramai calon antarabangsa memilih untuk datang kepada kami selain pelajar-pelajar tempatan.

Pada VIC, kami percaya bahawa kemahiran yang bersesuaian dengan keperluan semasa menyampaikan adalah cara untuk memberi kuasa kepada pelajar-pelajar kita dalam memperolehi kerjaya yang berjaya . Kami menawarkan persekitaran yang cemerlang untuk pembelajaran yang berkesan , pertukaran idea dan pendedahan kepada pelbagai budaya dan sikap supaya setiap pelajar mampu mengembangkan ilmu pengetahuan dan pemahaman mereka dengan cara yang terbaik.

Pendekatan Holistik kepada Pendidikan

Di Kolej Antarabangsa Victoria, kami percaya bahawa pendidikan perlu merangkumi pertumbuhan intelektual, emosi, fizikal, moral dan budaya manusia. Selaras dengan prinsip-prinsip yang dikemukakan oleh Thoreau sebagai asas 'pendidikan progresif, di VIC kami menggalakkan semua pusingan pembangunan kepada setiap pelajar. Pendekatan holistik kami terhadap pendidikan membolehkan kita untuk melihat pelajar yang bakal menjadi pekerja di masa akan datang. Dengan berbuat demikian, kami berhasrat untuk menyemai cinta dan minat untuk pembelajaran dan pemahaman di kalangan pelajar. Ini menyalakan di dalamnya keinginan untuk mengembangkan pengetahuan mereka secara berterusan. Dalam teknologi hari ini dunia intensif, di mana perubahan adalah tetap, pekerja yang berminat untuk meningkatkan pengetahuan / mereka sentiasa adalah aset yang besar kepada mana-mana organisasi dan ini adalah apa yang pelajar-pelajar kita boleh mengubah ke dalam.

Pendekatan holistik kami juga membolehkan kita untuk menjadi sangat responsif kepada gaya pembelajaran dan keperluan pelajar yang berbeza berbeza. Guru-guru kami komited untuk menggalakkan persekitaran yang sihat, kerjasama yang baik dalam bilik kuliah. Ini menggalakkan pembelajaran yang lebih baik dan lebih berkesan untuk semua. Pembelajaran aktif, interaksi, renungan dan menyoal digalakkan supaya setiap pelajar mengambil bahagian secara maksimum di dalam bilik kuliah dan dengan itu mendapat terlibat sepenuhnya dalam proses. Ini seterusnya, memastikan bahawa dia memperoleh pemahaman yang mendalam dan penghargaan terhadap mata pelajaran yang diajar.

Pakar Ahli Fakulti yang Mahir dalam Pengajaran

Ahli fakulti kami adalah dipilih dikalangan daripada tokoh yang terbaik dalam setiap satu industri yang diwakilinya. Guru-guru yang terkenal bukan sahaja pakar dalam bidang masing-masing tetapi juga berkongsi cinta yang sama untuk menyampaikan pengetahuan. Kemahiran mereka terbukti dalam pengajaran membolehkan mereka untuk menilai dengan tepat kedalaman pemahaman setiap pelajar. Ini seterusnya , membolehkan mereka menawarkan penyelesaian yang disesuaikan bagi menghasilkan pembelajaran yang paling berkesan.

Ahli fakulti VIC bijak dalam memotivasikan pelajar dengan melibatkan mereka dalam pelbagai kaedah pengajaran yang inovatif di bilik darjah. Bengkel , sesi latihan , perbincangan kelas dan sesi jawapan berkenaan- semuanya adalah sebahagian daripada proses pengajaran tetap. Ini dan banyak inisiatif inovatif yang lain membolehkan kita untuk mengenal pasti dan memupuk kemahiran yang terdapat dalam setiap pelajar kita.

Nisbah kecil di kalangan guru- pelajar bagi membolehkan pembelajaran lebih fokus.

Pelajar yang berbeza dari segi latar belakang mempunyai gaya pembelajaran yang berbeza. Malah , tidak ada pelajar yang mendapat tepat tahap yang sama atau kedalaman pemahaman dari modul pembelajaran yang sama. Ini menjadikan ia penting bagi sebuah institusi pendidikan untuk membolehkan interaksi maksimum antara fakulti dan setiap pelajar. Pada VIC kami mengekalkan nisbah guru pelajar- iaitu dengan kuantiti yang kecil supaya setiap pelajar mendapat perhatian yang sebaik mungkin. Setiap satu daripada ahli-ahli fakulti kami komited untuk memberikan yang terbaik untuk setiap pelajar dan seterusnya membantu dalam mencapai matlamat ini. Perhatian individu diberikan kepada setiap calon supaya subjek boleh diajar dengan itu pelajar mendapat hasil yang optimum.

Persekitaran yang ideal bagi memberi keselesaan akademik yang cemerlang dan meningkatkan kemahiran

VIC mengekalkan infrastruktur pada kedudukan tertinggi supaya tidak ada batasan fizikal atau teknologi untuk memperolehi pembelajaran tanpa halangan. Segala sumber maklumat yang disediakan untuk pelajar-pelajar di sini dengan mudah dapat diakses pada setiap masa supaya pendidikan tidak pernah masa terikat. Ini juga membolehkan pelajar meneroka subjek kepentingan mereka di luar garisan yang ditetapkan dalam kurikulum.

Interaksi guru dengan pelajar- secara aktif digalakkan dalam semua kursus kami supaya setiap aspek disiplin yang diajar boleh dibincangkan dengan panjang lebar pada kadar mengikut masa dan keperluan pelajar sendiri. Perbincangan secara satu dengan satu dan perbincangan kumpulan di kalangan pelajar digalakkan melalui aktiviti perbincangan bersama yang ditetapkan oleh pihak fakulti. Disebabkan pelajar datang daripada latar belakang pelbagai budaya, ini membolehkan setiap seorang daripada mereka mengalami pelbagai pandangan dan pendekatan yang berbeza dalam berhadapan dengan masalah. Pergaulan di antara pelajar juga menggalakkan keupayaan mereka untuk bekerja bersama-sama dengan orang-orang yang berbeza sudut pandangan serta kemahiran yang tidak ternilai dalam kehidupan masa depan.

Kurikulum yang selari dengan kehendak/keperluan industri

Oleh kerana keperluan pasaran pekerjaan mengalami perubahan dari tahun ke tahun, pendidikan juga perlu seiring dengan perubahan yang berlaku. Selepas pelajar berjaya menamatkan pengajian barulah layak untuk memenuhi keperluan industri. Graduan kami berupaya menjadi tenaga kerja yang mahir untuk menyahut cabaran baru dalam semua bentuk industri. Pada VIC kami berjanji untuk melengkapkan semua pelajar kita dengan cara yang sebaik mungkin untuk memenuhi keperluan semasa dalam lapangan mereka dan mereka pula berhak memilih untuk melayakkan diri menceburi dalam industri. Kurikulum kami disemak secara berkala dan menyusun semula, jika perlu, supaya apa-apa perubahan penting dalam bidang yang berkaitan ditangani dan sumber pendidikan yang perlu dimasukkan. Dengan cara ini, kita memberi kuasa kepada pelajar-pelajar kita supaya mereka boleh merebut peluang-peluang kerjaya terbaik dalam organisasi tertinggi.

Kami bangga pada kursus-kursus yang relevan dan moden yang ditawarkan supaya pelajar mempunyai peluang untuk melatih diri dan memainkan peranan yang penting dalam kerjaya baru. Perniagaan di seluruh dunia akan mengubah cara mereka menjalankan operasi, keupayaan menyesuaikan diri, hal ini memberikan kelebihan kepada pelajar kami berbanding orang lain apabila berdepan dengan kerjaya yang bersuaian kelak.

Kursus kami direka untuk mencabar dan unik supaya setiap pelajar sentiasa memperoleh perspektif baru tentang bagaimana asas pengetahuan yang digunakan dalam pelbagai situasi. Ini membantu mereka menangani situasi yang sukar di tempat kerja pada tahun-tahun berikutnya. Keupayaan untuk berfikir sebenarnya adalah salah satu ciri yang paling dicari olehmajikan pada hari ini.

Sebahagian daripada kursus tetap kami direka dengan memasukkan kursus kemahiran pekerja yang menjadi keperluan semasa. Program tersebut direka untuk memenuhi standard yang ditetapkan oleh persatuan profesional yang mempunyai pemahaman yang terbaik untuk keperluan semasa industri. Program-program ini membantu pelajar melatih diri untuk industri tertentu melalui pendekatan yang lebih berfokus.

Program yang tawarkan di VIC

Di kampus kolej Kuala Lumpur , VIC menawarkan latihan pengurusan setanding dengan institusi terkemuka di dunia. Kami melatih dan memupuk sikap profesional pengurusan supaya mereka dapat menangani segala bentuk cabaran dalam bidang-bidang berikut:

  • Katering dan Industri Perhotelan
  • Penerbangan dan Pelancongan
  • Teknologi Maklumat
  • Bahasa Inggeris Akademik
  • Pengurusan Perniagaan
  • Sarjana Pengurusan Perniagaan

Kursus-kursus ini direka untuk melengkapkan diri setiap pelajar dengan kemahiran pengurusan yang diperlukan dan kualiti kepimpinan. Pelajar-pelajar kita dilatih untuk mengekalkan pendekatan teratur , menggunakan kemahiran menyelesaikan masalah logik dan mengendalikan hubungan peribadi antara- jayanya. Latihan ini membolehkan mereka untuk menangani semua cabaran pengurusan dengan lebih terjamin.

Di kampus Bandar Tasik Puteri, Rawang , VIC menawarkan latihan industri terbaik yang bercita-cita profesional dalam bidang penjagaan kesihatan. Para pelajar boleh meneruskan kerjaya dalam bidang:

  • Farmasi
  • Fisioterapi
  • Kesihatan Persekitaran
  • Kejururawatan

Infrastruktur yang mantap merupakan aspek penting bagi latihan dalam industri ini dan pada VIC kita memberi perhatian yang khusus kepada aspek ini. Untuk memberi kepuasan dan keselesaan kepada pelajar bagi membolehkan mereka mendapat pengalaman yang betul untuk menangani suasana sebenar di tempat kerja, kita melatih mereka di kampus dan juga menawarkan latihan klinikal di pelbagai hospital. Ini membantu mereka mendapatkan kefahaman tentang suasana yang unik yang wujud di lokasi yang begitu supaya mereka mempunyai pemahaman lengkap apa kerjaya yang melibatkan. Ini membantu mereka menyesuaikan diri dengan lebih mudah dengan keadaan apabila mereka mula kerjaya kelak.

Peluang melanjutkan pembelajaran yang lebih cerah

Kursus dan kurikulum kami direka dalam cara yang mereka mematuhi piawaian antarabangsa. Mereka mempunyai kelebihan belajar di Kolej Antarabangsa Victoria akan dilengkapi dengan pendidikan lanjutan untuk mengembangkan kemahiran mereka atau untuk menjalankan kajian selanjutnya dalam bidang yang lebih khusus. Kami mempunyai kerjasama dengan institusi pendidikan terkenal seperti Lincoln University, Strathclyde University, London Metropolitan University, Griffith University, Keele University, Victoria University dan La Trobe University. Dengan memanfaatkan kerjasama ini memberikan pelajar faedah khas apabila ingin melanjutkan pengajian di mana-mana institusi-institusi yang terkenal ini.

Kami mengalu-alukan anda untuk belajar di VIC dan anda akan memperolehi kecemerlangan akademik dan latihan industri yang berkaitan di kampus kami. Ahli fakulti kami sangat komited dan akan membantu anda dalam mendapatkan pengetahuan dan kemahiran yang berkaitan untuk melengkapkan diri anda dengan cara yang terbaik untuk menangani cabaran dalam mana-mana industri. Infrastruktur yang mantap dan kurikulum telah dibangunkan dengan tujuan dalam memberikan anda peluang yang mencukupi untuk menguji dalaman sebelum perlu membuktikan diri dalam industri. VIC adalah salah satu Kolej yang berada di Malaysia menyediakan pendidikan kemahiran. Apabila anda menerima latihan akademik di VIC, anda pasti akan lebih berkeyakinan dan berkemahiran untuk menceburi kerjaya yang mencabar.