Program Mahir (JPK)

Pusat Bertauliah kami, Victoria International College menawarkan kemahiran Sijil / Diploma kursus (/ DKM SKM) di bawah Jabatan Kemahiran Malaysia (Jabatan Pembangunan Kemahiran Kementerian Sumber Manusia). Pelbagai kursus vokasional yang ditawarkan dalam bidang:

Syarat Kemasukan

Semua pelajar lepasan sekolah Malaysia dengan PMR / SPM, berumur antara 15 hingga 35 Tahun dan boleh bertutur dan menulis dalam Bahasa Inggeris Melayu atau layak untuk masuk.

Bantuan Kewangan / Government (PTPK) Pinjaman Pengajian

Pelajar yang mengikuti kursus-kursus (SKM / DKM) boleh mengambil pinjaman pelajaran Kerajaan Malaysia dari TPK (Tabung Pembangunan Kemahiran). Pelajar juga akan mendapat RM 300 elaun bulanan sepanjang tempoh kursus.

Pembelajaran Hasil

Pensijilan Kemahiran diiktiraf oleh industri di Malaysia dan bahagian-bahagian lain di dunia. Persijilan Kemahiran Malaysia menyediakan laluan kerjaya dan pembangunan diri yang setanding dengan laluan kerjaya yang menarik berdasarkan kelayakan akademik. Kelayakan Kemahiran Malaysia berupaya melahirkan pekerja mahir yang terlatih dan berkelayakan untuk mempertingkatkan daya saing industri tempatan di pasaran dunia.