PEJABAT ANTARABANGSA - Kolej Antarabangsa Victoria, Malaysia

Pejabat Antarabangsa

Kami adalah penyokong untuk satu sistem yang memupuk satu persekitaran di mana pelajar antarabangsa boleh belajar dengan pelajar-pelajar Malaysia dan membuat sebahagian besar daripada peluang yang kami sediakan. Memastikan program pelajar antarabangsa kami setanding dengan yang terbaik, ahli-ahli Pejabat Antarabangsa kami berinteraksi dengan organisasi (swasta dan awam) dan pegawai-pegawai yang dilaburkan dalam membolehkan program pendidikan antarabangsa berjaya.

Victoria College International mempunyai badan pelajar yang pelbagai yang terdiri daripada ulama dari seluruh dunia. Untuk membantu mereka mencapai potensi penuh mereka, kolej ini menyediakan pelajar antarabangsa dengan yang betul sokongan dan bantuan. Ini ditawarkan melalui Kolej Antarabangsa Bahagian Antarabangsa Victoria. Panduan mengenai semua aspek yang berkaitan dengan kemasukan, penginapan, ketibaan, imigresen, yuran, insurans perubatan dan orientasi disediakan di pusat itu.

Imigresen dan ketibaan

Memberikan peluang kepada pelajar antarabangsa untuk mendaftar, kolej di Malaysia memerlukan kebenaran, dan Victoria College International mempunyai ia. Untuk belajar di Malaysia, ulama perlu mendapatkan pas pelajar. Untuk ini, anda perlu menghantar permohonan melalui kolej. Ini boleh dilakukan melalui Pejabat Antarabangsa. Selepas permohonan anda diterima, kami akan membantu anda memohon untuk pelajar anda lulus sebelum anda memasuki Malaysia. Setelah Jabatan Imigresen menerima permintaan itu, kami menghantar surat kelulusan akan dikeluarkan kepada kami. Ini kemudiannya akan dihantar kepada anda melalui Pejabat Antarabangsa kami.

Sebelum anda memulakan perjalanan anda ke Malaysia, pastikan anda memaklumkan kepada Pejabat Antarabangsa tentang masa dan tarikh ketibaan anda di negara ini bersama-sama dengan nombor penerbangan dan lapangan terbang di mana anda akan. Seorang wakil dari Pejabat Antarabangsa kami akan berada di sana untuk menerima anda semasa ketibaan anda. Pada pemeriksaan mata, anda akan mengeluarkan visa. Ini akan disediakan pada pasport anda, yang kami akan hantar untuk pas pelajar, dalam dua minggu yang anda tiba di Malaysia. Pengendorsan pas pelajar anda kemudian akan dikeluarkan pada pasport anda.

Penginapan

Sebaik sahaja anda tiba di Malaysia, anda akan memerlukan penginapan di tempat yang akan membuat ia mudah untuk anda untuk tiba di waktu untuk kelas anda. Sebelum anda memilih tempat tinggal di Malaysia, anda perlu mengambil kira jenis persekitaran yang anda mahu untuk didiami. Memaklumkan Pusat Pelajar Antarabangsa di Victoria International College tentang keputusan anda.

Kolej ini akan melakukan segala yang diperlukan untuk mencari tempat penginapan yang sesuai dengan keperluan anda yang terbaik. Kami melakukan ini kerana kami memahami bahawa mendapatkan penginapan yang betul boleh menjadi satu cabaran bagi pelajar baru ke Malaysia. Kolej ini mempunyai sistem dengan cara yang kita boleh mengetahui tentang tempat tinggal yang sesuai untuk pelajar.

Salah satu perkhidmatan yang ditawarkan adalah senarai kemudahan penginapan seperti pangsapuri berhampiran kolej. Dalam penyenaraian itu, kami akan memberi anda alamat, nombor telefon dan julat harga pangsapuri di samping butiran seperti bilangan bilik tidur dan kemudahan, dan jarak tempat penginapan dari kampus kolej. Anda boleh menggunakan senarai pilihan untuk mencari apartmen yang anda mahu.

Bagi pelajar yang ingin mengetahui mengenai pangsapuri sendiri, bahagian iklan iklan di akhbar tempatan adalah pilihan yang baik. Ia membawa maklumat mengenai pilihan penginapan yang boleh dibuka dengan lebih dekat ke kampus kolej. Jika anda memerlukan bantuan dengan ini, apa yang anda perlu lakukan adalah pergi kepada ahli-ahli kakitangan kami dan memberitahu mereka apa yang anda perlukan.

Kemasukan

Pejabat Antarabangsa telah ditubuhkan dengan tujuan untuk menyediakan bakal pelajar kami nasihat yang mereka perlukan untuk membantu mereka memilih kursus berdasarkan keperluan mereka. Kami menawarkan bantuan dengan kemasukan, seperti yang kita faham bahawa proses itu boleh menjadi sukar bagi seorang pelajar antarabangsa yang tidak biasa dengan sistem pendidikan di Malaysia. Kami menyediakan semua maklumat yang anda akan memerlukan kira-kira kaedah-kaedah dan peraturan-peraturan yang merupakan sebahagian daripada sistem.

Prosedur permohonan untuk pelajar antarabangsa adalah agak sama dengan bahawa bagi pelajar Malaysia. Sekiranya pelajar mempunyai keraguan tentang bentuk yang mereka dikehendaki mengemukakan atau mereka penjelasan mengenai bentuk, mereka boleh menghubungi kami. Untuk memastikan bahawa kita dapat memproses permohonan anda berjaya, kami memerlukan anda untuk menghantar borang yang lengkap.

Kami memberi pelajar-pelajar kita dua pilihan mudah untuk menghantar permohonan - kurier dan e-mel. Pelajar antarabangsa kami memilih untuk menghantar permohonan menerusi e-mel kerana ia adalah agak mudah. Anda boleh memilih pilihan yang sesuai untuk anda. Kami memaklumkan kepada pelajar tentang sama ada permohonan mereka lalui dengan jayanya dan telah diterima atau tidak. Setelah kemasukan itu akan melalui berjaya, pelajar membantu dengan peringkat seterusnya di pintu masuk mereka ke kolej - pendaftaran.

Peluang untuk Pelajar

Kami meliputi semua pelajar-pelajar kita, peluang sama rata, tanpa mengira kewarganegaraan. Ini bermakna bahawa pelajar antarabangsa kami boleh yakin bahawa mereka layak untuk anugerah, program dan biasiswa kolej telah - dengan syarat mereka memenuhi kriteria yang setiap orang perlu. Kita akui semua pelajar yang membuktikan bahawa mereka boleh membuat yang terbaik daripada peluang yang kami sediakan. Kursus dan program kami direka untuk sesuai untuk semua pelajar.

Permohonan masuk diproses dengan cekap. Kami mempunyai lembaga pentadbiran yang telah membangunkan sistem untuk kemasukan. Setiap kursus mempunyai pemilih yang mengambil kira pelbagai aspek yang pelajar dikehendaki memenuhi bagi kawasan kajian ia terpakai.Pejabat ini juga menyediakan struktur yuran untuk pelajar antarabangsa. Anda boleh mendapatkan butiran mengenai bayaran melalui Pejabat Antarabangsa. Ini termasuk perpecahan struktur yuran antara caj tuisyen dan pentadbiran. Kami memerlukan pelajar untuk membayar yuran pada setiap tahun.

Insurans perubatan

Kami menasihatkan pelajar-pelajar kita - kedua-dua antarabangsa dan Malaysia - mempunyai insurans perubatan. Ini boleh pergi jauh dalam memastikan anda mendapat akses kepada penjagaan kesihatan dengan cara yang tepat pada masanya. Dengan insurans kesihatan, perbelanjaan yang anda tanggung pada penjagaan kesihatan akan kurang. Sebagai pelajar di negara asing, ini akan menjadi penting untuk anda. Ia akan meliputi perbelanjaan perubatan seperti kos kunjungan ke doktor dan ubat-ubatan yang anda mungkin perlu semasa kursus rawatan.

Jika anda tidak mempunyai insurans kesihatan dan mahu mengambil satu apabila anda berada di Malaysia, mari Pelajar Pusat Antarabangsa kami tahu mengenainya. Kami akan melakukan yang terbaik untuk membantu anda mencari polisi insurans yang sesuai untuk anda.

Program Orientasi

Victoria College International mempunyai program orientasi yang direka bentuk untuk memastikan pelajar antarabangsa mempunyai pemahaman yang baik mengenai apa yang kami tawarkan. Semasa orientasi, anda akan mendapat untuk bertemu pelajar-pelajar lain yang baru menyertai program kami. Ini adalah satu platform yang baik untuk bergaul dengan pelajar-pelajar antarabangsa yang lain dan kakitangan.

Kami membuat pembentangan mengenai aspek penting yang pelajar antarabangsa perlu biasa dengan, seperti pentadbiran, jadi pelajar-pelajar kita mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana kerja-kerja kolej. Anda juga akan mendapat untuk mengetahui tentang perkhidmatan kampus kami sediakan. Kami menjalankan perbincangan ringkas dan ceramah memegang kepada aspek mengenai imigresen.

Berikutan ini, anda akan dibawa melalui lawatan kampus kolej. Ini adalah cara yang hebat untuk anda untuk mendapatkan biasa dengan kemudahan dan peruntukan kita ada di kampus untuk anda. Satu lagi bahagian penting dalam program orientasi kami adalah bengkel. Melalui ini, kami menyediakan alat yang anda akan memerlukan untuk membuat peralihan ke kampus antarabangsa kami, dengan mudah.

Victoria International College dilaburkan dalam kesejahteraan pelajar antarabangsa kami. Melalui Pejabat Antarabangsa, kami memastikan bahawa pelajar-pelajar luar negara diberi alat terbaik untuk membantu mereka menyesuaikan diri dengan masyarakat.

Integrasi budaya: Satu daripada matlamat utama kami adalah untuk membantu anda peralihan lancar dengan budaya di Malaysia dan kehidupan pelajar anda akan menerajui kolej. Kami menyediakan pelajar antarabangsa kami dengan maklumat yang mereka akan memerlukan untuk memastikan mereka mematuhi syarat-syarat imigresen di Malaysia. Satu lagi aspek yang kita tahu adalah penting untuk pelajar antarabangsa kami adalah - memahami bagaimana untuk mengekalkan status visa.

Bantuan undang-undang: Menyediakan pelajar antarabangsa kami dengan bantuan undang-undang yang mereka perlukan apabila mereka berada di Malaysia, kita mempunyai pasukan peguam yang mahir. Ahli-ahlinya mampu menyediakan anda dengan bantuan yang anda perlukan.

Sokongan sosial: Apabila anda berada di Victoria College International, anda adalah sebahagian daripada komuniti yang besar yang menyokong. Pemangkin ia datang daripada Pejabat Antarabangsa. Kami menyediakan semua sokongan yang anda perlukan untuk mencapai kejayaan yang anda menetapkan untuk mencapai apabila anda menyertai kolej kami. Keperluan anda dan potensi penuh akan diambil kira supaya kita boleh menyediakan anda dengan yang betul sokongan yang anda perlukan.

Alam Sekitar Kampus

Di kampus kami, anda boleh yakin bahawa alam sekitar adalah salah satu yang memupuk dan menerima. Kami menyediakan pelajar-pelajar kita yang terbaik dalam pendidikan dan sokongan. Tidak kira apa yang anda memerlukan bantuan dengan, anda akan mendapatkannya di Victoria International College. Pasukan sokongan Pejabat Antarabangsa kami dilatih untuk memberi pelajar langkah yang betul panduan yang boleh membantu mereka membuat pilihan yang tepat. Ini adalah salah satu daripada sebab kampus kolej kami adalah selamat.

Iklim di Malaysia

Malaysia mempunyai iklim yang menyenangkan yang menjadikan ia tempat yang sesuai untuk pelajar. Sepanjang tahun ini, kami menerima hujan sederhana. Jadi, ia adalah idea yang baik untuk pelajar untuk membawa pakaian yang sesuai bagi hujan. Pada bulan November, musim hujan yang lebih banyak turun padsa ketika ini. Untuk melindungi diri anda dari itu, anda perlu membawa peralatan hujan yang bersesuaian. Sekiranya anda ingin mengetahui mengenai iklim di Malaysia untuk apabila anda menyertai kolej kami, hubungi Pejabat Antarabangsa kami. Kami akan menyediakan anda dengan nasihat yang akan membantu anda membuat persediaan untuk iklim di Malaysia.

Pelajar Penasihat Antarabangsa

Melalui Pusat Pelajar Antarabangsa kami, ulama boleh bertemu antara satu sama lain dan mengakses sumber-sumber yang diperlukan untuk mendapatkan mereka ke tahap kejayaan mereka mahu capai. Untuk membantu mereka di sepanjang jalan mereka untuk kejayaan, kita mempunyai Pelajar Penasihat Antarabangsa. Mereka membantu mengurangkan isu-isu pembudayaan. Salah satu cara mereka mencapai matlamat ini adalah dengan membantu pelajar antarabangsa bertemu dan berinteraksi dengan orang lain yang berasal dari negara yang berbeza.

Kami memahami bahawa mencari tahu tentang alat-alat yang membantu pelajar antarabangsa yang lain mengintegrasikan perbezaan budaya boleh pergi jauh dalam membantu pelajar yang baru dengan yang sama. Di kampus kami, anda akan mengalami kepelbagaian budaya yang memperkayakan. Ia membawa bersama yang terbaik daripada budaya yang berbeza untuk membuat kolej kami tempat untuk berada dalam.

Pelajar Penasihat Antarabangsa kami mempunyai pemahaman yang baik mengenai pelbagai aspek yang masuk ke dalam membuat mesra kolej pelajar antarabangsa kami. Jika anda mahu apa-apa penjelasan mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi Bahagian Antarabangsa kami. Penasihat pelajar dapat menjawab semua soalan yang anda ada.

Di Victoria International College, kita faham bahawa anda akan memerlukan akses kepada sumber-sumber yang akan membantu anda menjadi berjaya dalam usaha pendidikan anda. Pelajar Penasihat Antarabangsa mengenai pasukan kami dilatih untuk menyediakan anda dengan hanya itu - membimbing anda dalam mencari sumber-sumber yang tepat untuk anda.

Memastikan budaya integriti akademik kami menghargai ditegakkan, ahli-ahli Victoria International College berusaha untuk menggalakkan tanggungjawab, amanah, menghormati, kejujuran dan keadilan. Objektif utama kami adalah untuk memastikan bahawa pertumbuhan akademik dan peribadi di kolej tersebut adalah ganjaran dan berjaya. Peluang untuk belajar di Malaysia akan memperkaya dan sukakan cabaran - dan anda boleh membuat sebahagian daripadanya. Kolej, yang menggunakan teknologi canggih, sistem pendidikan terkemuka dan Pejabat Antarabangsa sokongan, menjadikannya tempat terbaik untuk belajar.